Petnat Rose Vin Diwines

Petnat

Producent
Weinhaus Bettina Schumann UG
Land
Tyskland
Region
Baden-Kaiserstuhl
Typ av vin
Mousserande rosévin Pétillant Naturel – 70% Chardonnay, 30% Pinot Noir
Pris i SEK (inkl. Moms)
245
Beställningsnr systembolaget

Producentinformation

Weinhaus Bettina Schumann UG startades år 2015 av Bettina Schumann som är oenolog och år 2018 anslöt Melanie Panitzke till vingården. Melanie är sommelier och båda har gedigna erfarenheter inom vinvärlden med många fina framgångar med bl.a. 1:a plats i ”Årets sommelier” i Tyskland och ”Bland de bästa unga vinmakarna i Tyskland”.
De äger ingen egen mark utan köper i stället druvor från kringliggande odlare.
Bettina är vingårdens oenolog och därför också själen i deras viner. Alla som känner Bettina vet att hon aldrig lämnar huset utan sina röda skor, så det var inte svårt för dem att hitta ett passande familjevapen som pryder varje flaska.

Our sommelier Franks quality Scala:

* = decent basic quality

** = good quality, balanced

*** = very good quality,

Franks recension

Taste
Fruity, refreshing, light (11 Vol% alc.) slightly yeasty
Nose
Strawberries, red currant
My quality Scala
***
Price relation
Ok
Drinking potential
1 year
Drinking temperature
6-8°C
Food pairing
Aperitif, perfect summer drink, vegetarian food, finger food and light food.

Producentens recension

Naturligt mousserande, det är så denna nästan bortglömda puristiska form av mousserande vin presenterar sig. Men sakta men säkert upplever vi en renässans av denna produktionsmetod och hittar den på många restauranger och barer. Spontantjäst på flaska utan att tillsätta en dos och utan att vi tagit bort det från jästen. Den som provar ”PetNat” för första gången kommer att uppleva en pirrande överraskning och förhoppningsvis skumma av spänning. Vinet är odlat på löss och vulkaniska jordar med druvorna Chardonnay & Pinot Noir, 2 till 3 dagars Macération Carbonique, spontanjäst, lagrat på 100% rostfritt stål med förfäders metod och ingen tillsats av svavel efter jäsning, därefter flasklagring i ett halvår
Färg
Rosé
Passar till
Förutom aperitif är den också intressant till efterrätt, som knappt har någon sötma och är mer benägen att innehålla bitterämnen och balsamicotoner: kalamansi, kumquat, lavendel, verbena till exempel.

Är du över 20?

Vi måste säkerställa att du har rätt ålder inne för att få besöka vår hemsida.