Jechtinger Pino Magma Kaiserstuhl Vitt Vin diwines

Jechtinger Pino Magma Kaiserstuhl

Producent
Jechtinger Weinmanufaktur eG
Land
Tyskland
Region
Baden-Kaiserstuhl
Typ av vin
Vitt – 60% Pinot blanc, 40% Pinot gris
Pris i SEK (inkl. Moms)
146
Beställningsnr systembolaget

Pino Magma Kaiserstuhl

Våra Pino Magma viner kommer från ett vinkooperativ i tyska ”Baden” med namnet Pino Magma Kaiserstuhl. Detta område är känt för sina vinodlingar sedan flera århundranden. Från deras hemsida:

14 Kaiserstuhl vingårdar grundade 2019 Pino Magma kooperativet som äger det skyddade varumärket Pino Magma.

Vår idé och gemensamma vision: Vi vill göra kvalitetsmärket från Kaiserstuhl, vår vinregion, känd över hela världen.

Med vårt märkesvin Pino Magma vill vi även stärka den Kaiserstuhlska livs- och njutningskulturen.

Sist men inte minst ser vi till att vårt unika och mångsidiga natur- och kulturlandskap som vi är nära förbundna med bevaras.

Den skyddade geografiska ursprungsbenämningen är ” Baden-Kaiserstuhl”.

Ursprungsbenämningen skyddar våra vinodlingsregioner, eftersom alla kvalitetsviner som bär namnet på en odlingsregion måste komma från denna specificerade region och uppfylla specifika kvalitetsstandarder. Detta inkluderar bland annat att vart och ett av dessa viner måste genomgå och klara ett kvalitetsvinstest. Vidare ska kvalitetsnivån anges på etiketten.
Som en grön ö reser sig Kaiserstuhl 100 kvadratkilometer ur Rhenslätten mellan Schwarzwald och Vosges. Bildad av vulkanisk sten och bortskämd av det milda klimatet, har detta skiftande natur- och kulturlandskap sedan århundraden formats av vinodling.
Innehållet av basalt och vulkaniskt berg garanterar komplexa viner i flera lager. Solen och det milda mikroklimatet i kombination med begränsad avkastning av små tomter och typiska terrasser garanterar speciell kvalitet på druvorna.

Pino Magma är lika enastående som landskapet är unikt.

 

Geologi:

Kaiserstuhl-området är en utdöd vulkan. Kaiserstuhls ”vulkaniska hjärta” ligger i väster, medan den östra delen består av skiktade kalkbergsarter. Geologiska processer och stora mängder kalkhaltig flygsand från alperna skapade under senaste istiden upp till 40 m. tjocka lager med sediment med idealiska förutsättningar för vinodling.

Klimat:

Kaiserstuhl har till viss del nästan medelhavsklimat med en årsmedeltemperatur på 9,9°C, en genomsnittlig temperaturskillnad på 18,5°C mellan vinter och sommar, och är därmed en av de varmaste regionerna i Tyskland. Vogesernas regnskugga och klimatpåverkan från Burgund skapar ofta ett varmt och torrt klimat av medelhavskaraktär under sommaren.

 

 

Alla vita viner med varumärket ”Pinot Magma” är producerade på Pinot Gris & Pinot Blanc och har odlats på detta område med vulkaniskt ursprung som ger dessa viner dess komplexa och smakrika karaktär.

 

Se även:  https://sv.wikipedia.org/wiki/Kaiserstuhl

Visa mer

Producentinformation

Jechtinger-vinerna odlas på ca 240 hektar vingårdar som ligger inbäddat mot soldränkta terrasser och vulkansluttningar runt Jechtingen.

Det varma Baden-klimatet och den eldiga jorden säkerställer fylliga viner med medelhavstemperament.

Våra olika odlingsområden:

Eichert: Ett område helt i söderläge där vinstockarna trivs på uppvärmd, soldränkt väderbiten vulkanisk sten (tefrit). Jechtingers toppläge, som på grund av jordens höga mineralinnehåll och det speciella mikroklimatet producerar de bästa vinerna med särskild elegans och kraft.

Hochberg: Fortsättning av Eichert. Den ursprungliga vulkaniska bergarten här är dock nästan helt täckt av djup och bördig lössjord.

Steingrube: Om du fortsätter förbi Jechtinger Weinmanufaktur kommer du direkt till Steingrube. Detta tidigare kylda lavaflöde var också nästan helt täckt med lössjord under den senaste istiden.

Amolterer Steinhalde: Återspeglar alla bergvariationer – från lössjord till väderbiten vulkanisk sten.

Our sommelier Franks quality Scala:

* = decent basic quality

** = good quality, balanced

*** = very good quality,

Franks recension

Taste
Smak mineral acid, spicy in a fine way, fruity
Nose
Quince, apples
My quality Scala
**
Price relation
OK
Drinking potential
1-2 years
Drinking temperature
8-10°C
Food pairing
Its uncomplicated, balanced taste goes universally with a variety of light dishes. From antipasti, appetizers to light poultry and low-fat fish to vegetarian and vegan dishes. Also good for pick-nicks or caterings, where you need to reach many different dishes and wide guest taste.

Producentens recension

Smak
Starkt strukturerad Bourgogne-stil, kryddig på ett fint sätt, fruktig och med en krämig, fräsch finish. Fint integrerade aromer av trä i kombination med aromer av kvitten, gröna äpplen och torkade örter.
Perfekt vitvins elegans från vulkanjord – Pinot cuvée gjord på Pinot Blanc och Pinot Gris. Rik på struktur, elegant, med en igenkännbar självständig karaktär – så här presenterar PINO MAGMA sig
Färg
Gyllengul
Passar till
Dess okomplicerade, balanserade smak passar universellt med en mängd lätta rätter. Från antipasti, aptitretare till lätt fågel och fisk med låg fetthalt till vegetariska och veganska rätter samt till vilt. Även bra för picknick eller catering, där du behöver nå många olika rätter och bred gästsmak.

Är du över 20?

Vi måste säkerställa att du har rätt ålder inne för att få besöka vår hemsida.