Haute Volaute Blauer Spätburgunder Rött Vin Diwines

Haute Volaute Blauer Spätburgunder

Producent
Weinhaus Bettina Schumann UG
Land
Tyskland
Region
Baden-Kaiserstuhl
Typ av vin
Rött 100% Pinot Noir
Pris i SEK (inkl. Moms)
434
Beställningsnr systembolaget

Producentinformation

Weinhaus Bettina Schumann UG startades år 2015 av Bettina Schumann som är oenolog och år 2018 anslöt Melanie Panitzke till vingården. Melanie är sommelier och båda har gedigna erfarenheter inom vinvärlden med många fina framgångar med bl.a. 1:a plats i ”Årets sommelier” i Tyskland och ”Bland de bästa unga vinmakarna i Tyskland”.
De äger ingen egen mark utan köper i stället druvor från kringliggande odlare.
Bettina är vingårdens oenolog och därför också själen i deras viner. Alla som känner Bettina vet att hon aldrig lämnar huset utan sina röda skor, så det var inte svårt för dem att hitta ett passande familjevapen som pryder varje flaska.

Our sommelier Franks quality Scala:

* = decent basic quality

** = good quality, balanced

*** = very good quality,

Franks recension

Taste
Fleshy, full-bodied, ripe red berries, ripe tannins
Nose
Strawberries, red currant, dark chocolate, fresh roasted coffee Taste: fleshy, full-bodied, ripe red berries, ripe tannins
My quality Scala
***
Price relation
Very good!
Drinking potential
10 years
Drinking temperature
16-18°C
Food pairing
Braised meat of beef, game dishes, braised lamb shoulder, aged cheese

Producentens recension

”Haute Volaute” säger berlinaren på sitt eget sätt till överklassamhället, haute-volée. Men denna Blue Pinot Noir är också ett av de tiotusen bästa röda vinerna i världen: de handplockade hela druvorna vinifieras med spontanjäst i ett litet jäs-ställ av trä och lagras sedan på träfat i 18 månader. Buteljeringen: begränsad. Resultatet: elegant! ”Till haute volaute!” Vinet är odlat på vulkaniska jordar, gamla vinstockar, kraftigt minskad avkastning, 10 dagars maceration med 50 % hela druvor, spontanjäst i små kar eller träkuvor. Lagrad i 18 månader på 400 L ekfat. Buteljering ett och ett halvt år efter skörd och därefter flasklagring i ett år.
Färg
Klarröd
Passar till
Bräserat kött av nöt, lamm och vilt, rätter med porcini-svamp och lagrad ost.

Är du över 20?

Vi måste säkerställa att du har rätt ålder inne för att få besöka vår hemsida.