Diwines producentinformation

Sasbacher Winzerkeller eG

Sasbacher ligger vid Kaiserstuhl, ett stenkast från Rhen.

Lava och lössjord, före detta vulkan och förstklassiga förhållanden gör våra platser till något speciellt, vår terroir är unik och våra vinrankor är glada. Våra två huvudodlings-områden:

Rote Halde

Rote Halde är en av de mest kända rödvinsplatserna i Baden och hela Tyskland. Med över 50 hektar är den reserverad för vår Sasbacher Pinot Noir. Området är bortskämt med permanent solsken på grund av idealiska kardinalriktningar och sluttningar. Dessutom lagrar den tunga mörkvittrade vulkanjorden med endast ett tunt lager lössjord solens värme optimalt och avger den till vinstockarna på bästa möjliga sätt. Optimala förutsättningar för Pinot Noir druvor.

Limburg

Kraft från ett mikroklimat: Det höga mineralinnehållet och de utmärkta klimatförhållandena kröner vårt vitvinsområde. Det är solsken hela dagen här och därför mycket värme. Ytterligare en fördel: löss-jordskiktet. Den lagrar mycket vatten, försörjer vinstockarna och skapar optimal växtlighet året runt. Detta ger saft och styrka och utgör grunden för våra fruktiga, bukettrika vita viner.

Är du över 20?

Vi måste säkerställa att du har rätt ålder inne för att få besöka vår hemsida.